Kursistfolder


Skrevet af kursister, til kursister

Et projekt med indhold

Styrkeprøven er et projekt, som har til formål, at motivere unge arbejdsløse ud i uddannelse eller arbejde ved hjælp af aktiviteter, udfordringer og motion.

Til forskel fra almindelig jobsøgning, er der i Styrkeprøven en masse udfordringer for krop og sjæl. Meningen er at få identificeret sine svagheder, og få skabt positiv forandring. Uanset om det er sociale vanskeligheder eller manglende motivation, er der mulighed for personlig udvikling f.eks. ændring af en dårlig vane.

Udfordringer til hverdagen

Vi laver mange forskellige ting, både hyggelige aktiviteter såsom biografture, madlavning, bowling, (mini-) golf, maling og andre kreative ting. Derudover begiver vi os nogle gange ud i mere grænse-overskridende "stunts", som f.eks. speedbåd, go-cart, klatrevæg, mountainbike, crossfitness med mere.

Når man er i Styrkeprøven, er man er selv med til at planlægge ugens program, og der er ofte mere end én valgmulighed, så alle kan være med.

Motion og sund kost er også vigtigt for at få skabt positiv forandring. Derfor er der i Styrkeprøven et fast træningselement, som kan tilpasses den enkeltes behov. Der er mulighed for at tage i træningscenter, hvor vi har en personlig træner tilknyttet. Alternativerne kan være: Gåture, badminton, yoga, basket, squash, svømning, bordtennis osv.

Hver fredag laver vi spændende mad sammen med en kok. De andre dage spiser vi enten i projektets lokaler, ude i byen eller griller i naturen. Der er gode muligheder for vejledning om sund kost.

Hjælp til at komme videre

Der er altid mulighed for at benytte computerne til at søge job, uddannelse eller opdatere CV. Lederne i projektet deltager i aktiviteterne og står til rådighed, hvis man har brug for vejledning eller støtte, både til ovenstående, men også til f.eks. kontakten med kommunen eller bare til en snak.

På nogen punkter er man sin egen værste fjende, og det er utrolig svært at overvinde sig selv.

Ved at holde kroppen i gang og spise sundt, får man energi og overskud til at vedligeholde motivationen, og tage initiativet til at komme videre. Aktiviteterne kan være med til at få noget afklaring på, hvad man interesserer sig for, men også skabe noget indhold i hverdagen, bygge selvtillid og vedligeholde eller forbedre samværet med andre.

Det endelige resultat skulle gerne være, at man har fundet ud af hvad man gerne vil, føler at man har overskuddet til det og at man tager initiativet til at gå målrettet mod det - for man kan mere end man tror... Man kan hvad man vil.